Veelgestelde vragen

Wat kan ik van de reisleiding verwachten?
Op alle bestemmingen zijn altijd een of meerdere Nederlandse reisleiders van Freestyle aanwezig. De reisleiding staat tijdens jouw vakantie 24/7 voor je klaar en helpt je waar nodig. Bijna altijd verblijven ze op dezelfde locatie. Je kunt ze tevens dag en nacht bereiken op een mobiel telefoonnummer. Ze weten de beste tips & tricks over de bestemming en organiseren daarnaast verschillende activiteiten waar je geheel vrijblijvend aan mee kan doen.

Hoe gaan jullie om met de alcoholwetgeving?
Wij houden ons op onze accommodaties en campings aan de wet- en regelgeving met betrekking tot alcoholgebruik. Dit kan afwijken per land (zie FAQ bij de vakantiebestemming voor de wet- en regelgeving op jouw bestemming). De reisleider ziet er op toe dat op de camping of in de accommodatie de regelgeving wordt nageleefd. Buiten de accommodatie/camping (bijvoorbeeld kroeg, discotheek of terras) is het de eigen verantwoordelijkheid van jou als deelnemer en de verantwoordelijkheid van de eigenaar om zich aan de wet- en regelgeving te houden. In het buitenland willen horecagelegenheden wel eens soepeler omgaan met deze regels en kan het zo zijn dat er alcohol wordt geschonken aan jongeren onder de 18.

Hoe laat vertrekt de bus?
De exacte vertrektijden van de bus worden uiterlijk 8 dagen van te voren gecommuniceerd in de vertrekbrief. Bij de door jou gekozen vakantie vind je onder het tabblad 'vervoer' een indicatie van de vertrektijd.

Zijn de vakanties geschikt voor jongeren die alleen komen?
FreeStyle vakanties zijn geen georganiseerde groepsvakanties waarbij je met de groep alle activiteiten samen onderneemt. Wel boeken natuurlijk meerdere jongeren voor deze vakanties en zullen zij sommige activiteiten tegelijkertijd ondernemen. Leuk en gezellig! De groep op bestemming bestaat vaak uit een mix van jongeren die met één of meerdere vrienden / vriendinnen komen. Het moet jou aanspreken dat je tijdens de vakantie vrijheid heb om te bepalen wat je allemaal gaat doen. Daarbij is het natuurlijk mooi meegenomen als je andere vakantiegenoten leert kennen en ermee kan optrekken. Onze ervaring is ook dat dat ook vaak gebeurt. Wil je dat niet, dan is dat ook helemaal prima. Wil je van tevoren weten hoe de groepssamenstelling er ongeveer ziet? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen je vaak ook goed adviseren welke vakanties het meest geschikt zijn om alleen te komen.

Ik volg een dieet, kan daar tijdens de maaltijden rekening mee worden gehouden?
Ieder jaar krijgen we veel vragen over speciale voeding en diëten. We hebben hier veel ervaring mee, dus geef je bijzonderheden gerust op bij je boeking!

Wat is de minimum- en maximumleeftijd om een FreeStyle vakantie te boeken?
Onze deelnemers zijn gemiddeld tussen de 16 en 21 jaar. Ben je 16 en wil je weten of je ook kunt uitgaan op jouw bestemming? Kijk dan bij de FAQ bij de betreffende vakantie.

Kan ik op de vakantiebestemming de batterij van mijn mobiele telefoon opladen?
Op de meeste locaties is het mogelijk om je telefoon op te laden. Kijk bij de FAQ van jouw vakantie om te zien hoe dit zit op jouw bestemming.

Kan ik extra activiteiten ter plekke bijboeken of moet dit bij boeking?
Veel van de extra activiteiten kan je ter plekke nog bijboeken. Soms geldt dat je al van tevoren moet aangeven of je iets wilt bijboeken. Dit kun je terugvinden op het tabblad ‘activiteiten’ bij de vakantiepagina’s.

Ik wil met meerdere personen tegelijk boeken, hoe werkt dat?
Op onze speciale pagina voor groepsboekingen kan je hier meer over lezen.

Heb je een andere vraag?
Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij staan je graag te woord.