Over FreeStyle Vakanties

Vakantie is soms een noodzakelijke, maar vooral een hele leuke onderbreking van je dagelijkse leven: bijslapen, geen school, leuke dingen doen, feesten, nieuwe plekken ontdekken, avonturen beleven en herinneringen maken in je wel verdiende vrije tijd. Soms doe je dat samen met vrienden maar andere keren wil je juist nieuwe leeftijdsgenoten ontmoeten en nieuwe vrienden maken. Laten dat nou precies de ingrediënten zijn voor een FreeStyle vakantie!  FreeStyle Vakanties is de reisspecialist voor jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar die begrijpt dat jij zelf wil bepalen hoe je vakantie eruitziet. Van het soort vakantie en de bestemming tot aan de te ondernemen activiteiten en met wie je vakantie viert. Tegelijk is FreeStyle ook de betrouwbare reisorganisatie die alles voor jouw vakantie organiseert, zoals het verblijf, het vervoer, de activiteiten en reisleiding die met je meedenkt en oog voor veiligheid heeft.

Wie zijn we
We zijn het jongerenlabel van Vinea Vakanties, dé jeugd- en jongerenreisorganisatie met 65 jaar ervaring. Vinea zag enkele jaren geleden dat hun oudste deelnemers meer behoefte aan vrijheid hadden tijdens hun vakanties. Andere jongerenvakantieaanbieders boden juist weer te weinig support. Met FreeStyle is Vinea ingesprongen op dit gat in de markt: een professionele reisorganisatie met een gevarieerd aanbod aan reizen gericht op jongeren van 16 jaar en ouder. Goed georganiseerd, met leuke en goed opgeleide reisleiding, veel leeftijdsgenoten, toffe activiteiten en de vrijheid die past bij jonge reizigers.

 Een vakantie bij FreeStyle
Als je een FreeStyle vakantie boekt, weet je van tevoren waar je aan toe bent. We zorgen ervoor dat er geen vervelende financiële verrassingen op locatie zijn en we kennen geen onnodige verplichte extra’s.

Een FreeStyle vakantie is altijd inclusief:

 • Vervoer Nederland – bestemming (retour) met Nederlandse opstapplaats naar keuze (bij een reis naar het buitenland)
 •  24/7 aanwezigheid van reisleiding op bestemming voor tips, advies en ondersteuning
 •  Verblijf in een accommodatie of tent
 •  Alle maaltijden en tussendoortjes (tenzij expliciet anders aangegeven)
 •  Alle genoemde inbegrepen activiteiten, inclusief (veiligheids)materialen en instructies
 • Ondersteuning van FreeStyle bij ziekte en/of calamiteiten

Daarnaast zijn bij de meeste FreeStyle vakanties (afhankelijk van de vakantie) nog meer zaken inbegrepen waar je geheel vrijblijvend gebruik van kan maken, zoals:

 • Materialen zoals voetballen, bodyboards of parasollen
 • Aankleding op de bestemming zoals Fatboys en hangmatten
 • Een centrale keuken(tent)

Verder kan je bij elke vakantie helemaal naar eigen smaak en wensen de volgende optionele onderdelen boeken:

 • Verschillende activiteitenprogramma’s per vakantie die passen bij het thema van de vakantie en voor elke portemonnee
 • Afkoop van tenten en kamers voor privégebruik voor jou alleen of je eigen groep

Bij de vakantiepagina’s kun je exact lezen wat er bij jouw vakantie inclusief is en welke optionele keuzes er zijn.

Hoe ziet een FreeStyle vakantie eruit?

 De FreeStyle activiteiten en bestemmingen
De FreeStyle vakanties bevinden zich op locaties die ook zeer in trek zijn bij andere jongeren. We hebben bestemmingen uitgekozen, waar veel verschillende activiteiten mogelijk zijn. Zo kan je ook, als je samen met vrienden die een ander idee hebben van vakantievieren dan jij, een FreeStyle vakantie boeken. FreeStyle heeft speciaal voor jou de leukste activiteiten die je op deze locatie kunt beleven, geselecteerd en pakketten samengesteld die een ideale mix zijn van actief, cultuur en relaxen of specifiek op een van een deze onderdelen gericht zijn.Naast de activiteitenpakketten die je vooraf kunt bijboeken, organiseert de reisleiding (gratis) vrijblijvende activiteiten.

De FreeStyle reiziger
De reizigers die mee gaan met FreeStyle komen, alleen, samen of met een groepje vrienden en zijn voornamelijk tussen de 16 en 22 jaar oud. Vakantie is quality time, waar ze (meestal) flink voor gespaard hebben. Ben jij een FreeStyle reiziger dan wil je naast relaxen en/of een beetje party op zijn tijd, ook iets ondernemen. Nieuwe dingen uitproberen, je ontwikkelen, wat van de bestemming zien. Je vindt het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, maar niet iedereen hoeft je nieuwe beste vriend te worden. Natuurlijk vind je het niet erg om rekening te houden met anderen. Je kan je zelf heel goed redden, maar jij (of je ouders) vind het wel relaxt dat er een reisleider in de buurt is, die extra vrijblijvende activiteiten regelt, je advies geeft of bijstaat wanneer nodig en met wie je daarnaast ook een heleboel lol kunt maken.

De FreeStyle reisleiding
De reisleiding, wij noemen ze crew, reist met je mee of verwelkomt je op locatie. Onze crew snapt wat jij belangrijk vindt aan een vakantie. Zij staan altijd voor je klaar en zorgen voor de stabiele basis van je vakantie: een goede organisatie, een mooi activiteitenplan, lekker eten, een goed ‘thuishonk’ en natuurlijk veel humor en gezelligheid. De crew is zelf ook nog jong en houdt nog steeds van een feestje. Ze lachen je niet uit als je een keer een minder slimme actie uithaalt. Ze staan klaar met een glas water en een paracetamol als dat laatste drankje net te veel was of vergezellen je in de nachtelijke uren naar het politiebureau als je smartphone gestolen is. En als je er een troep van maakt, mag je dit natuurlijk zelf opruimen, schoonmaken is namelijk ook niet hun hobby.