Reisleider worden

FreeStyle is het jongerenlabel van Vinea Vakanties, de meest toonaangevende reisorganisatie op het gebied van zomerkampen en jongerenvakanties. Om deze jeugd- en jongerenvakanties van Vinea en FreeStyle te begeleiden zoeken wij de beste reisleiders. Zie jij een zomerbaan op een populaire FreeStyle jongerenbestemming wel zitten, kijk dan gauw of de volgende omschrijving je aanspreekt!

  • Vind jij het leuk om jongeren een onvergetelijke vakantie te geven?
  • Steek jij er graag tijd in om een groep jongeren, elke week opnieuw, de vakantie van hun leven te bezorgen?
  • Zie jij het als je taak om een oogje in het zeil te houden zodat de jongeren niet in onveilige situaties terecht komen maar doe je dit zonder dat ze zich gecontroleerd voelen?
  • Sta jij graag 24/7 voor de jongeren klaar en ben je goed in het bedenken van oplossingen tijdens onverwachte situaties?
  • Ben jij een ster in organiseren en vind je het leuk om de organisatie voor onze jongeren uit handen te nemen?
  • Bedenk en organiseer jij met een flinke dosis enthousiasme verrassende activiteiten, waar jongeren graag aan mee doen?

Lijkt dit jou wel wat, lees dan snel verder!

Het bedrijf
Vinea Vakanties is de meest toonaangevende reisorganisatie op het gebied van zomerkampen en jongerenvakanties. Jaarlijks gaan vele duizenden jongeren met Vinea en FreeStyle op vakantie. Deze vakanties staan in het teken van de meest uiteenlopende thema's. Zo biedt Vinea onder meer strand-, actieve, creatieve, dieren-, paarden- en taalvakanties aan voor jeugd en jongeren tussen de 7 en 19 jaar. Bij FreeStyle zijn de vakantie thema's Strand en Actie, Vrijwillerswerk, Talenreizen, Rondreizen en Wintersport voor jongeren tussen de 16 en 21 jaar. De vakanties vinden plaats in zowel binnen- als buitenland, zonder ouders maar onder begeleiding van reisleiders.

De jeugd- en jongerenvakanties van Vinea en FreeStyle worden gedurende het hele jaar zorgvuldig voorbereid. Dit gebeurt vanuit onze kantoor Utrecht, waar een vast team van ongeveer 15 mensen hard werkt om de vetste vakanties te organiseren. Vinea bestaat al sinds 1951, ruim 65 jaar dus(!). Dit wil niet zeggen dat het een ouderwets bedrijf is. In tegendeel zelfs. Al sinds jaar en dag staat Vinea bekend als een jong bedrijf, waarbij veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Het Vinea team is een hecht en jong team. Veel van onze mensen zijn zelf ook deelnemer en/of staflid geweest. In de zomer, de drukste periode van het jaar, wordt het team aangevuld door een aantal freelancers, coördinator binnenland, watersport en locatiemanagers en stagiaires. Daarnaast melden zich vele vrijwilligers aan om als staflid de kinderen en jongeren een supertoffe vakantie te bezorgen! Wordt jij er één van?

Taken reisleider FreeStyle
Als FreeStyle reisleider ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de vakantie. Met een flinke dosis enthousiasme organiseer en begeleid je de leukste activiteiten, en bereid je (op sommige locaties) de lekkerste maaltijden! Het begeleiden van onze vakanties is vrijwilligerswerk tegen een onkostenvergoeding. Tijdens de vakanties zijn voor de reisleiders verblijf, maaltijden, tussendoortjes en (indien mogelijk) deelname aan activiteiten inbegrepen. Op sommige locaties werk je in teamverband en op andere bestemmingen werk je zelfstandig. Dit is afhankelijk van het karakter van de reis. Klik hier om meer te lezen over deze functie. 

Taken (meedraaiend) locatiecoördinator FreeStyle
Als locatiecoördinator heb je de eindverantwoordelijkheid op een locatie. Je bent op locatie eerste aanspreekpunt voor leveranciers, kantoor en ouders. Met jouw organisatietalent zorg je ervoor dat de vakantie goed verloopt. Je denkt vooruit, voorkomt problemen nog voordat het problemen worden en maakt beslissingen. Door jouw heldere communicatie weten deelnemers, leveranciers en reisleiders precies wat er van ze wordt verwacht. Je zorgt dat de financiën goed worden bijgehouden en zorgt ervoor dat de lekkerste dingen in huis worden gehaald. Je luistert goed naar de behoefte van de jongeren en neemt ze de zorgen voor het organiseren en uitzoeken van excursies en activiteiten uit handen. Door jouw natuurlijke manier van leidinggeven hangt er een prettige sfeer waarin deelnemers en reisleiders het beste uit zichzelf en/of de vakantie kunnen halen. Klik hier om meer te lezen over deze functie. 

Uniek - Ook voor kortere periodes werken als reisleider!
Lijkt het jou leuk om als reisleider en/of locatiecoördinator aan de slag te gaan? Maar ben jij niet de hele zomer beschikbaar? In tegenstelling tot de meeste andere reisorganisaties kun je bij FreeStyle ook voor een korte periode terecht! Bij FreeStyle vragen wij een minimale beschikbaarheid van 3 (aangesloten) weken!

Enthousiast geworden? Meld je snel aan!
Ben jij enthousiast geworden om als reisleider of locatiecoördinator jongeren de zomer van hun leven te bezorgen? Lees hier meer over de aanmeldprocedure en vul het aanmeldformulier in. 

Wil je liever reisleider worden voor kindervakanties (7-19 jaar)?
Ook bij Vinea zijn we ieder jaar op zoek naar entousiaste reisleider, stafleden en instructeurs. Kijk voor de mogelijkheden op www.vinea.nl/vinea-staf