Vervoer

Op deze pagina lees je alles over het vervoer van- en naar je bestemming en tijdens een reis.

Eigen vervoer versus inbegrepen vervoer
Ga je in Nederland op vakantie of wil je je eigen vervoer regelen naar je bestemming? Dan spreken we over ‘eigen vervoer’. Het is dan aan jou om te bepalen hoe je dan naar je vakantielocatie reist. Heb je vragen over de bereikbaarheid van de bestemming? Dan kun je ons altijd om advies vragen. Bij de vakanties buiten Nederland is het vervoer in de reissom altijd standaard inbegrepen. Besluit je om op eigen gelegenheid naar je vakantiebestemming te reizen? Dan ontvang je een korting op de reissom van € 45,- voor een retourreis en een korting van € 15,- voor een enkele reis*.

*Deze kortingen zijn enkel geldig voor een reis waarbij vervoer per touringcar is inbegrepen.

Vervoer per touringcar
Bij de meeste FreeStyle vakanties in Europa reis je per luxe touringcar naar je vakantiebestemming. Je stapt in Nederland op bij de door jou gekozen opstapplek, waar de FreeStyle crew jou en de andere vakantiegangers verwelkomt. Je vertrekt, afhankelijk van de gekozen opstapplaats, in de loop van de dag. De volgende ochtend of begin van de middag kom je aan op de vakantiebestemming.

De touringcar is voorzien van airco, toilet, stereo geluidsinstallatie, minibar, tv en (afhankelijk van de reisduur) 1 of 2 ervaren touringcarchauffeurs. Als je met de touringcar reist word je altijd direct voor de camping of accommodatie waar je verblijft afgezet. In sommige gevallen maken we hierbij gebruik van een lokale transfer (taxibus of touringcar).

Comfortabel
Wij zorgen standaard dat je een Royal Class stoel krijgt in de touringcar in plaats van een 'normale' Tourist Class stoel*. Dit is een comfortabele zitplaats voor een langere reis, met extra veel beenruimte, een comfortabele voetenbank en een stoel met een rugleuning die extra te verstellen is. Tijdens de nacht biedt deze tevens extra comfort als je wilt slapen. 

*indien dit anders is voor jouw bestemming dan wordt dit expliciet vermeld bij de vakantie.

 

              Royall Class                                       Tourist Class

Veilig
De touringcar waarmee je reist is voorzien van het Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB) of ISO9001 certificering met hieraan gekoppeld het ANVR-Veiligheidsdocument. Deze valt daarmee te allen tijde onder de hoge eisen die de brancheorganisatie ANVR hieraan stelt. Zo vallen onder deze eisen bijvoorbeeld de bepaling van rij- en rusttijdenwetgeving van de touringcarchauffeurs, veiligheid en comfort van de touringcars.

 

Duurzaam
Het reizen per touringcar valt onder de meest duurzame manieren om te reizen en draagt daarmee bij aan de verbetering van het klimaat. We maken hierbij zoveel als mogelijk gebruik van touringcars met het ISO 14001 milieucertificaat. Mooi meegenomen toch?

Geen onverwachte kosten
Bij het reizen naar het buitenland zijn de vervoerskosten altijd inbegrepen in de reissom. Tijdens het boeken kom je nooit voor onverwachte kosten te staan zoals toeslagen voor bepaalde opstapplaatsen, (standaard) bagage of een brandstoftoeslag wanneer je de touringcar instapt.

Vervoer tijdens een rondreis
Kies je voor één van onze rondreizen? Dan regelen wij jouw tickets voor het vervoer tijdens de rondreis. Wel zo makkelijk! Bij de vakantiepagina’s kun je bij het tabblad ‘vervoer’ precies zien wat daar precies onder valt.

Vervoer per vliegtuig
Ga je buiten Europa op vakantie? Dan is de reis per vliegtuig op basis van standaard klasse inbegrepen. Bij het vliegveld in Nederland word je ontvangen door één van onze reisleiders. Eenmaal aangekomen in het land van bestemming brengt een aansluitende lokale transfer (zoals een taxibusje of touringcar) jou vervolgens naar het verblijf. De reisleider weet precies hoe dat gaat en reist me je mee.

Reisdocumenten
Of je nu met eigen vervoer reist of niet, in Nederland of het buitenland, zorg er altijd voor dat je in het bezit bent van het juiste en een geldig reisdocument zoals identiteitsbewijs of paspoort. Voor landen buiten Europa geldt soms dat je aanvullende reisdocumenten nodig hebt. Dit wordt dan vermeld bij de betreffende vakantiepagina en in de praktische informatie die je na boeking kunt nalezen op de mijnfreestyle omgeving.