Voeding

Alle maaltijden en tussendoortjes zijn inbegrepen bij een FreeStyle vakantie (tenzij het anders staat aangegeven bij jouw vakantie). Op alle locaties van FreeStyle (m.u.v. de rondreizen) is een centrale keuken in de accommodatie en/of op het kamp waar je als reiziger op elk moment iets te eten of te drinken kan pakken. Ga je liever uit eten of kook je graag zelf een maaltijd van je aangeschafte ingrediënten dan kan dat ook altijd.

Goede en gezonde voeding is natuurlijk belangrijk (en lekker). Zeker bij actieve vakanties wil je genoeg energie hebben. Bij FreeStyle wordt er veel aandacht besteed aan de maaltijden en de bereiding hiervan. Al onze maaltijden (ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes) zijn gevarieerd. Daarbij wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hoofdzakelijk verse producten.

Ontbijt
Je weet wat ze zeggen: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Tijdens het ontbijt van FreeStyle staat er zowel wit- en bruinbrood als muesli/cornflakes en yoghurt op tafel. Er is een ruime keuze in zoetbeleg en natuurlijk uit diverse vleeswaren en kaas. Ook vind je altijd wat fruit, een komkommer en gesneden tomaten voor je eigen broodje gezond. Je kunt verder kiezen uit verschillende soorten dranken, zodat sap, thee, koffie en melk.

Lunch
Op de lunchtafel staat hetzelfde als het ontbijt (m.u.v. de cornflakes). Daarnaast wordt er altijd iets extra’s aangeboden, zoals bijvoorbeeld een soepje of tosti. De lunch mag je ook zelf pakken of in de ochtend klaarmaken als je van plan bent om de hele dag op pad te gaan.

Avondeten
Elke avond zorgt de reisleiding voor een gevarieerde maaltijd die uit de schijf van 5 bestaat. De maaltijd bestaat altijd uit een hoofgerecht en nagerecht. Deeg- (wraps), rijst-, aardappel- en pastagerechten met groente worden afgewisseld, zodat je nooit 2 dagen hetzelfde soort eten eet. 

Tussendoor
Met vaak hoge temperaturen en veelal actieve activiteiten is het extra belangrijk om voldoende te drinken. De reisleiding biedt drinken aan  gedurende dag, maar je kunt ook gewoon de koelkast opentrekken voor een koel drankje. De tussendoortjes bestaan verder uit candy- en mueslibars en fruit. Rond de borreltijd komt daar vaak nog wat bij, zoals een chips of een stokbroodje.

Diëten & allergieën
Volg je een dieet of heb je een voedselallergie? Geen probleem, want we kunnen goed rekening houden met bijvoorbeeld een lactose- of gluten allergie. Er zijn al vele reizigers voor jou geweest met uiteenlopende behoeften. Vermeld dit wel even bij je boeking, zodat wij er rekening mee kunnen houden. Heb je vragen over hoe wij precies met jouw dieet of allergie omgaan, neem dan gerust contact op met ons.